Europe History Quiz Trivia Questions and Answers

Europe History Quiz: Europe History Trivia Questions (Europe History Trivia Quiz):

Europe is one of the most popular and biggest continents in the world and located in the northern hemisphere. In the present time, Europe includes fifty-one independent countries. The country of Russia is the largest country in Europe continent and Vatican city is the smallest country in Europe continent. France is one of the most popular and one of the most visited travel destination in the Europe continent. However, most of the peoples don’t know about Europe Geography that’s why in this time we are trying to provides huge information about Europe History details with the help of Europe History Quiz, or Europe History Trivia Questions (Europe History Trivia Quiz). So everyone easily gets Europe History information with interesting way because in the following sections we mention a huge list of Europe History Quiz (Europe History Questions) or Europe History Trivia Quiz.

Hard Europe History Quiz or Europe History Trivia Quiz Questions and Answers:

Q. 1. In which year the Irish Famine take place?
a) 1840
b) 1845
c) 1850
d) None of These
Ans: 1845

Q. 2. What is the name of Franz Ferdinand’s assassin?
a) Edgar Allan Poe
b) John Wilkes Booth
c) Gavrilo Princip
d) None of These
Ans: Gavrilo Princip

Q. 3. Who was the Iron Chancellor?
a) Otto von Bismarck
b) Hermann Goering
c) John Wilkes Booth
d) None of these
Ans: Otto von Bismarck

Q. 4. Who rebuilt London city after the Great Fire of 1666?
a) I.M. Pei
b) Otto von Bismarck
c) Sir Christopher Wren
d) None of These
Ans: Sir Christopher Wren

Q. 5. Who was the architect of London city after the Great Fire of 1666?
a) Christopher Columbus
b) Sir Christopher Wren
c) Otto von Bismarck
d) None of These
Ans: Sir Christopher Wren

Q. 6. Which of these following battles involved Huns?
a) Chalons
b) Chancellorsville
c) Both (a and b)
d) None of these
Ans: Chalons

Q. 7. Through which country did Lady Godiva ride?
a) Holland
b) Ireland
c) England
d) None of These
Ans: England

Q. 8. When did the country of Switzerland gain its independence officially?
a) 1648
b) 1635
c) 1645
d) 1650
Ans: 1648

Q. 9. Which of the following peoples once ruled Norway?
a) Romans
b) Vikings
c) Both (a and b)
d) None of These
Ans: Vikings

Q. 10. In the following what was the original name of Constantinople?
a) Byzantium
b) Tel Aviv
c) Athens
d) None of these
Ans: Byzantium

Q. 11. Vasco da Gama comes from which country?
a) Germany
b) Portugal
c) Both (a and b)
d) None of These
Ans: Portugal

Simple Europe History Trivia Questions (Europe History Trivia Quiz):

Q. 1. Which is the largest city in Russia?
a) Novosibirsk
b) Saint Petersburg
c) Moscow
d) None of these
Ans: Moscow

Q. 2. What is the Official language of Russia?
a) English
b) Russian
c) Both (a and b)
d) None of These
Ans: Russian

Q. 3. Where is the Capital City of United Kingdom?
a) Edinburgh
b) London
c) Bristol
d) Birmingham
Ans: London

Q. 4. Which is the official language of United Kingdom?
a) Spanish
b) French
c) English
d) None of these
Ans: English

Q. 5. How many countries in the Europe continent?
a) 58 Countries
b) 51 Countries
c) 55 Countries
d) 54 Countries
Ans: 51

Easy Europe History Quiz 2019-2020 (Europe History Questions and Answers):

Q. 1. Is Poland a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 2. Is Germany a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 3. Is Bulgaria a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 4. Is Portugal a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 5. Is Ireland a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 6. Is Latvia a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 7. Is Estonia a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 8. Is Moldova a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 9. Is Monaco a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 10. Is Malta a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 11. Is the Netherlands a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 12. Is Luxembourg a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 13. Is Albania a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Q. 14. Is Bosnia and Herzegovina a real country in Europe?
Ans: Yes, it is

Common European History Quizzes Online, European History Trivia Questions & Answers:
Important Europe History Questions Answers for Kids (Europe History Trivia Questions Answers for Kids)

Q. 1. Which country was the first to declare independence from the Soviet Union On March 11th 1990?
a) Croatia
b) Spain
c) Latvia
d) Lithuania
Ans: Lithuania

Q. 2. Which of the country became the 28th member state of the European Union?
a) Croatia
b) Iceland
c) Ireland
d) None of These
Ans: Croatia

Q. 3. Which of the country were reunified in 1990 from the eastern and western part?
a) Belgium
b) Germany
c) Sweden
d) None of these
Ans: Germany

Q. 4. Which country has been divided into two parts one north and second is south since a Turkish invasion in 1974?
a) Cyprus
b) Czechia
c) Latvia
d) None of these
Ans: Cyprus

Q. 5. The Congo ( Democratic Republic country) was a colony of which country until 1960?
a) United Kingdom
b) Russia
c) Belgium
d) None of these
Ans: Belgium

Q. 6. During the Cold War, the country of Czechoslovakia banned entry to citizens of which country?
a) Liechtenstein
b) Norway
c) Slovenia
d) None of These
Ans: Liechtenstein

Q. 7. Where was the birthplace of Roald Amundsen?
a) Croatia
b) Norway
c) Montenegro
d) None of these
Ans: Norway

Q. 8. Which country is a constitutional monarchy and its current king is a member of the House of Bernadotte?
a) Albania
b) Sweden
c) Hungary
d) None of These
Ans: Sweden

Q. 9. Which country, along with Estonia, made up Livonia (a principality of the Holy Roman Empire)?
a) Spain
b) Croatia
c) Latvia
d) None of these
Ans: Latvia

Q. 10. Which country became the first former-Yugoslav country in the European Union in In 2004?
a) Montenegro
b) Slovenia
c) Luxembourg
d) None of these
Ans: Slovenia

For more Europe Trivia Quiz;

Europe Geography Quiz for Kids Students

Europe Map Quiz Questions Answers & Trivia

European Countries Quiz Questions Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *