Harry Potter House Quiz Trivia Questions

Harry Potter House Quiz | List of Harry Potter House Trivia Questions

Harry Potter House Trivia Quizzes

Q. 1. In which year Harry Potter and the Philosopher’s Stone Film was released?
Ans: 2001

Q. 2. In which year Harry Potter and the Chamber of Secrets Film was released?
Ans: 2002

Q. 3. In which year Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Film was released?
Ans: 2004

Q. 4. In which year Harry Potter and the Goblet of Fire Film was released?
Ans: 2005

Q. 5. In which year Harry Potter and the Order of the Phoenix Film was released?
Ans: 2007

Q. 6. In which year Harry Potter and the Half-Blood Prince Film was released?
Ans: 2009

Q. 7. In which year Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 Film was released?
Ans: 2010

Q. 8. In which year Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 Film was released?
Ans: 2011

Q. 9. Who are the Director of Harry Potter and the Philosopher’s Stone and Harry Potter and the Chamber of Secrets movies?
Ans: Chris Columbus

List of Important Harry Potter House Quiz Game for Kids, Students:

Q. 10. Who is the Director of Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Movie?
Ans: Alfonso Cuarón

Q. 11. Who is the Director of Harry Potter and the Goblet of Fire Movie?
Ans: Mike Newell

Q. 12. Who is the Director of Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 movie?
Ans: David Yates

Q. 13. Who is the writer of Harry Potter?
Ans: J. K. Rowling

Q. 14. What is the common name of Weasleys’ home?
Ans: The Burrow

Q. 15. Where is the place The Burrow located?
Ans: The Village of Ottery St Catchpole

Q. 16. Where is Phoenix’s headquarters?
Ans: The Burrow

Q. 17. How many floors in the Weasley house?
Ans: The Weasley house has seven floors

Q. 18. Where is the Godric’s Hollow?
Ans: It is a fictional village which is located in the West Country of England

Q. 19. After whom the village was named Godric’s Hollow?
Ans: Godric Gryffindor

Q. 20. What is the Little Hangleton?
Ans: It is a fictional Muggle village

List of Important Harry Potter House Trivia Quiz Game for Kids, Students:

Q. 21. What is the Little Whinging?
Ans: It is a fictitious town in Surrey, England

Q. 22. Whose house was Shell Cottage?
Ans: It the home of Bill Weasley and Fleur Delacour

Q. 23. Where is a beauxbatons academy of magic located?
Ans: Probably southern France

Q. 24. What is the short form of Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry?
Ans: Ilvermorny

Q. 25. What is Ilvermorny?
Ans: It is a fictional American school of magic

Q. 26. Where is the location of Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry?
Ans: North American continent

Q. 27. What is Castelobruxo?
Ans: It is the South American school of magic

Q. 28. Where is the Castelobruxo located?
Ans: Brazil (exact location of the school is unknown)

Q. 29. Where is the Diagon Alley Located?
Ans: London

Q. 30. What is the Flourish & Blotts?
Ans: It is a sells of a great variety of magic books

List of Harry Potter House Trivia Questions and Answers for Kids/Students

Q. 31. What is the Eeylops Owl Emporium?
Ans: It is a sells of owls and supplies such as owl treats and cages

Q. 32. What are Gambol and Japes?
Ans: It is a wizarding joke shop

Q. 33. What is the Gringotts Wizarding Bank?
Ans: It is the only known bank of the wizarding world

Q. 34. Who operated (primarily) the Gringotts Wizarding Bank?
Ans: Goblins

Q. 35. What is Borgin & Burkes?
Ans: It is an antique shop (specializes in the Dark Arts)

Q. 36. Where is the Borgin & Burkes located?
Ans: Knockturn Alley

Q. 37. Where is The Leaky Cauldron located?
Ans: Muggle street of Charing Cross Road in London

Q. 38. What is Madam Malkin’s?
Ans: It is a clothing shop

Q. 39. What are Twilfitt and Tattings?
Ans: It is a wizarding clothing shop

Q. 40. Where is the wilfitt and Tatting’s located?
Ans: Diagon Alley

The Impossible Harry Potter House Trivia Quizzes

Q. 41. What are the Honeydukes?
Ans: It is a popular sweets shop

Q. 42. Where is the Honeydukes sweets shop located?
Ans: Hogsmeade

Q. 43. What is the Hogsmeade Station?
Ans: It is the closest train stop to Hogwarts

Q. 44. What is the Dervish & Banges?
Ans: A shop that sells and repairs magical equipment

Q. 45. Where is the Dervish & Banges located?
Ans: Near the end of the High Street

Q. 46. What is the main role of Gladrags Wizardwear?
Ans: Sells clothing shop

Q. 47. Which types of objects sell by Scrivenshaft’s Quill Shop?
Ans: Wizarding stationery like quills, ink, parchment etc.

Q. 48. Where is the Madam Puddifoot’s Located?
Ans: It is located on a little side street off the main High Street

Q. Why Madam Puddifoot’s is famous?
Ans: It is a small teashop (favourite for couples out on dates)

Main Characters in Harry Potter Movies:

Names in Movie Original Name
Harry Potter Daniel Radcliffe
Ron Weasley Rupert Grint
Hermione Granger Emma Watson

Hogwarts staff Name:

Names in Movie Original Name
Charity Burbage Carolyn Pickles
Armando Dippet Alfred Burke
Albus Dumbledore Richard Harris (2001, 2002), Michael Gambon (2004, 2005, 2007, 2009), Michael Gambon Toby Regbo (2010), Michael Gambon (2011)
Argus Filch David Bradley
Filius Flitwick Warwick Davis
Wilhelmina Grubbly-Plank Apple Brook
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane (2001), Robbie Coltrane Martin Bayfield (2002), Robbie Coltrane (2004, 2005, 2007, 2009, 2010, 2011)
Gilderoy Lockhart Kenneth Branagh
Minerva McGonagall Maggie Smith
Irma Pince Sally Mortemore
Poppy Pomfrey Gemma Jones
Quirinus Quirrell Ian Hart
Horace Slughorn Jim Broadbent
Pomona Sprout Miriam Margolyes
Sybill Trelawney Emma Thompson

Hogwarts students:

Names in Movie Original Name
Hannah Abbott Charlotte Skeoch
Marcus Belby Robert Knox
Katie Bell Emily Dale, Georgina Leonidas (2009, 2010, 2011)
Miles Bletchley David Churchyard
Susan Bones Eleanor Columbus
Lavender Brown Kathleen Cauley (2002), Jennifer Smith 2004), Jessie Cave (2009, 2010, 2011)
Millicent Bulstrode Helen Stuart
Cho Chang Katie Leung
Penelope Clearwater Gemma Padley
Vincent Crabbe Jamie Waylett
Colin Creevey Hugh Mitchell
Roger Davies Henry Lloyd-Hughes
Justin Finch-Fletchley Edward Randell
Marcus Flint Jamie Yeates
Seamus Finnigan Devon Murray
Gregory Goyle Joshua Herdman
Terence Higgs Will Theakston
Leanne Isabella Laughland
Lee Jordan Luke Youngblood
Neville Longbottom Matthew Lewis
Luna Lovegood Evanna Lynch
Draco Malfoy Tom Felton
Cormac McLaggen Freddie Stroma

For more Trivia Questions

Easy Trivia Questions for Kids, Students

Trivia Questions for Teens 2019-2020

Good Questions to Ask People 2019-2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *