History Trivia Questions Answers

Simple History Trivia Questions and Answers – History Questions and Answers:

Q. 1. Who gave the slogan “Inquilab Zindabad” in India?
a) Bhagat Singh
b) Maulana Hasrat Mohani
c) Shivaram Rajguru
d) Sukhdev Thapar
Ans: Maulana Hasrat Mohani

Q. 2. Who popularized the slogan “Inquilab Zindabad” in India?
a) Chandra Shekhar Azad
b) Bhagat Singh
c) Maulana Hasrat Mohani
d) Subhas Chandra Bose
Ans: Bhagat Singh

Q. 3. Which is the famous speech of Martin Luther king jr.?
a) I Have a Pen
b) I Have a Law
c) I Have a Dream
d) I Have a Book
Ans: I Have a Dream

Q. 4. Who gave the speech “We Shall Fight on the Beaches”?
a) Joseph Stalin
b) Winston Churchill
c) Franklin D. Roosevelt
d) Queen Elizabeth II
Ans: Winston Churchill

Easy History Trivia Quizzes for Kids – History Quiz Questions and Answers

Q. 5. Who was Winston Churchill?
a) Former Russian Prime Minister
b) Former Japanese Prime Minister
c) Former British Prime Minister
d) Former Canadian Prime Minister
Ans: Former British Prime Minister

Q. 6. Who was Adolf Hitler?
a) British Politician
b) German Politician
c) French Politician
d) None of these
Ans: German politician

Q. 7. Adolf Hitler was a German politician and leader of which political party?
a) German Party
b) Nazi Party
c) Communist Party of Germany
d) None of These
Ans: Nazi Party

Simple History Questions for Teens – History Trivia Questions for Teens:

Q. 8. August 15, 1947 is the Independence Day of which country?
a) Iceland
b) India
c) Grenada
d) Kyrgyzstan
Ans: India

Q. 9. September 21, 1964 is the dependence Day of which country?
a) Mali
b) Maldives
c) Malta
d) Mexico
Ans: Malta

Q. 10. Myanmar celebrate Independence day in which day?
a) March 5
b) January 4
c) February 4
d) None of These
Ans: January 4