History Trivia Questions Answers

List of Important History Trivia Quizzes for Kids – History Questions for Kids:

Q. 1. United States Celebrate Independence Day in which day?
a) Eight of July
b) Fifth of July
c) 10 of August
d) 15 of July
Ans: Fourth of July

Q. 2. Which is the Swiss National Day?
a) September 5, 1947
b) August 1, 1291
c) July 10, 1480
d) None of These
Ans: August 1, 1291

Q. 3. National Day of China is?
a) November 10, 1949
b) October 1, 1949
c) September 5, 1947
d) January 26, 1950
Ans: October 1, 1949

Q. 4. December 6, 1917 is the Independence Day of which country?
a) Eswatini
b) Eritrea
c) Finland
d) Gabon
Ans: Finland

History Trivia Questions and Answers for Teens- Easy History Trivia Quizzes for Teens

Q. 5. Which country Independence from the United Kingdom in 1960?
a) Namibia
b) Norway
c) Nigeria
d) Mongolia
Ans: Nigeria

Q. 6. Who is the father of Statistics?
a) Ronald Fisher
b) Euclid
c)Adam Smith
d) Thomas T. Goldsmit. Jr.
Ans: Ronald Fisher

Q. 7. Who is the father of History?
a) Nikola Tesla
b) Gregor Johann
c) Herodotus
d) None of These
Ans: Herodotus

Q. 8. What is the name of the Book of Megashnise’s?
a) Indica
b) Japanica
c) Discovery of India
d) All of the above
Ans: Indica

History Questions for Teens – History Trivia Questions for Teens:

Q. 9. When was NATO Founded?
a) 1939
b) 1949
c) 1950
d) 1944
Ans: 1949

Q. 10. Who was the father of Sikandara?
a) Darius III
b) Philip II of Macedon
c) Philip III of Macedon
d) None of These
Ans: Philip II of Macedon