Switzerland Current Events Trivia Quiz Questions Answers

Switzerland Quiz | Switzerland Trivia Quiz | Switzerland Current Event 2019-2020:

Switzerland Current Events Trivia Quiz Questions Answers: Switzerland is one of the most popular countries in the world. Most of the peoples always want to visit Switzerland that’s why every year millions of peoples visit for different propose. Those peoples who are planning to visit Switzerland country and looking for more information about the country then you are in the right place because in this particular web article we are trying to mention different types of information with simple and intelligent ways. Now, with the help of this particular post, you can easily increase your knowledge of Switzerland. In the below section our team also trying to provide a huge number of Switzerland Current Event Quiz 2019-2020, Online Switzerland Geography questions, Switzerland History questions and Switzerland trivia questions (Switzerland trivia quiz) on different fields. These comprehensive online Switzerland quizzes, test your basic knowledge with Switzerland current event quiz questions 2019-2020. Our online Switzerland trivia Questions can be adapted to suit your different types of requirements for taking some of the top Switzerland current events quiz questions (Switzerland Current Event Trivia).

Switzerland Quiz ( Switzerland Questions and Answers):

Q. 1. Where is the capital of Switzerland?
Ans: Bern

Q. 2. What is the official language of Bern?
Ans: Swiss German

Q. 3. How many official languages are there in Switzerland country?
Ans: Four (4)

Q. 4. What is the name of official languages in Switzerland country?
Ans: German, French, Italian, and Romansh

Q. 5. Which languages most commonly spoken in Switzerland country?
Ans: German

Q. 6. How many colours are there in the Swiss flag?
Ans: Two colours

Q. 7. What are the colours there in the Swiss flag?
Ans: Red and White

Q. 8. When was the Switzerland flag adopted?
Ans: December 12, 1889

Q. 9. When was Switzerland established?
Ans: 1 August 1291

Q. 10. Zurich city is the largest city in Switzerland it is true?
Ans: Yes, it is true

Q. 11. What is the name of the largest city in Switzerland?
Ans: Zurich

Switzerland Trivia Quiz ( Switzerland Trivia Questions and Answers):

Q. 1. Which is the important event happened in 1815 (Swiss history)?
Ans: It became an independent country.

Q. 2. In Which year Switzerland’s constitution was adopted?
Ans: 1848

Q. 3. Where is the Riffelsee lake is situated?
Ans: Zermatt, Valais, Switzerland

Q. 4. Where is the Lake Lucerne is situated?
Ans: Switzerland

Q. 5. Where is Lake Geneva is situated?
Ans: between Switzerland and France

Q. 6. Where is the Lake Thun is situated?
Ans: Switzerland

Q. 7. Where is the lake Walensee is situated?
Ans: Switzerland

Q. 8 What mountain range goes through Switzerland?
Ans: Alps

Q. 9. What is the Motto of Switzerland?
Ans: “Unus pro omnibus, omnes pro uno” (Latin) “One for all, all for one”

Q. 10. What is the National Anthem of Switzerland?
Ans: “Swiss Psalm”

Switzerland Current Event Quiz 2019-2020( Switzerland Current Event Questions Answers 2019-2020):

Q. 1. What is the total Area of Switzerland?
Ans: 41,285 km2 (15,940 sq mi)

Q. 2. What is the currency of Switzerland?
Ans: Swiss franc (CHF)

Q. 3. What is the Calling code of Switzerland?
Ans: +41

Q. 4. How many cantons does Switzerland consist?
Ans: 26 Cantons

Q. 5. What is the name of the largest glacier in Switzerland?
Ans: Aletsch Glacier

Q. 6. Which is the national flower of Switzerland?
Ans: Edelweiss

Q. 7. Which name generally appears on Switzerland’s postal stamps?
Ans: Helvetia

Q. 8. Which city is known as Switzerland’s San Francisco?
Ans: Lausanne

Switzerland Quiz: Switzerland Current Event Trivia Question Answers 2020

For More Trivia Quizzes on Different Fields:

South Asia Map Quiz Questions Answers

Australia Geography Map Quiz

Africa Map Quiz 2019-2020 Africa Map Trivia Questions Answers

Asia Map Quiz Questions Answers

Canada Map Quiz & Geography Questions Answers

Europe Map Quiz Questions Answers & Trivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *